New York-ul este locul perfect pentru ca Ana Bogdan să își regăsească încrederea în jocul său, să își croiască din nou drum cu brațele ridicate în aer spre fileu, apoi să facă o baie de mulțime, cu fața radiind de fericire, printr-o grămadă multicoloră de fani care îi smulg frumoasei sportive născute la o zvârlitură de băț de părtiile Bucegilor câte un autograf și un selfie. Luni, Ana Bogdan și-a continuat drumul început în calificări la ediția 2019 a US Open-ului, cu o victorie în 71 de minute pentru accederea în turul doi al tabloului principal, în fața uneia dintre tinerele talentate de care își agață speranțele tenisul britanic – Harriet Dart (23 ani).
Ana Bogdan și-a păstrat, practic, seria de invincibilitate în primul tur la US Open, turneu la care a semnat totodată prima prezență a carierei pe tabloul principal într-un Grand Slam (2016). În acest moment, sportiva din Sinaia a adunat la Flushing Meadows victorii pe tabloul principal cât la celelalte trei turnee de Mare Șlem la un loc (2 la Australian Open, 1 la Roland Garros și 1 la Wimbledon).
Locul 152 în clasamentul mondial în această săptămână, Ana Bogdan a pus presiune cu returul încă din primul game al meciului cu Harriet Dart, apoi, cu încrederea dată de câștigarea primelor două ture pe lansare la zero, a găsit retururi lungi cu care să destabiliteze jocul britanicei, devenită tot mai predispusă la a greși neforțat (de 23 de ori până la final de meci, față de 14 greșeli neforțate ale româncei). Ana Bogdan și-a strunit dreapta, s-a apărat bine și a lovit și variat, de 16 ori câștigător în meci. Nu și-a pierdut serviciul, și-a adjudecat 10 dintre ultimele 11 game-uri ale meciului și face acum parte din grupul sportivelor cu 300 de victorii în carieră – o bornă personală care, de acum, se va lega tot de US Open.
Victoriile Anei Bogdan la US Open:
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER